Vi föredrar hållbara
vardagshjältar
framför trendiga
dagsländor

På Eva Eriksson Design sätter vi alltid funktionen i främsta rummet. Vi menar att god design är lika med god funktion. Under åren har vi arbetat med produkter inom en mängd olika områden, bland annat för lek och lärande och offentlig miljö. Både med egna idéer och produkter skapade på uppdrag av kunder. Här är några exempel:

Beställningsuppdrag

Möbler för skolor och förskolor

Möbler för skolor och förskolor

Tillsammans med våra uppdragsgivare inom skolmöbelbranschen har vi skapat flera långlivade storsäljare. Exempelvis har vi formgivit populära lekkök för förskolor, produkter för kapprum och stolar.

Taktila illustrationer

Taktila illustrationer

Att illustrera och producera taktila bilder och reliefbilder för synskadade barn har under många år varit ett av våra specialområden. Här har vi utfört uppdrag åt såväl svenska som norska myndigheter.

Egna idéer

twins.IT

twins.IT

Stolen för samarbeten i skolan. Med twins.IT sitter två barn intill varandra på samma stol och jobbar tillsammans, till exempel vid datorn.

Julbelysning

Julbelysning

Den enkla stjärnan fick namnet ”Gudrun” efter kvinnan som spelar triangel i Kurt Olssons orkester, eftersom vi tyckte att likheten var slående… En liten ljuskälla som sprider ett stämningsfullt glimmer i något hörn i decembermörkret.

Bärbandet

Bärbandet

Mycket enklare att använda än traditionella bärselar. Kan användas som ”extra hand” när man behöver bära både barn och till exempel en matkasse.